Нардепа з “Народного фронту” не пустили в Білорусь за вказівкою Росії

Народному депутату України Ігореві Гузю (фракція “Народний фронт”) заборонили в’їздити в Білорусь за вказівкою Росії. Про це сам нардеп повідомив у своєму “Фейсбуці”.

“Лукашенко знову не пустив мене до Білорусі! Цього разу за поданням “компетентних органів” путінської Росії“, – написав депутат.

За словами Гузя, він разом із помічниками їхав до Мінська, щоб узяти участь в акції “Чорнобильський шлях”. Окрім того, в нього були заплановані зустрічі з працівниками українського посольства, представниками української діаспори та білоруських опозиційних сил і батьками деяких білоруських добровольців, що воюють за Україну на Донбасі.

Але на пропускному пункті “Махро” автомобіль парламентарія зупинили прикордонники, до яких долучилися працівники КДБ.

“Те, що я заступник голови комітету у закордонних справ українського парламенту та член української делегації в ПАРЄ, не подіяло. Провели обшук автомобіля, а в паспорт поставили відмітку «в’їзд заборонено». Аргументували, що це вимога Російської Федерації”, – повідомив Гузь.

Він також нагадав, що президент України Петро Порошенко “вже рік не може призначити посла в Білорусі. Як припустив Гузь, “щоб Кремль не дражнити”.

Згодом в ефірі телеканалу “112 Україна” Гузь зазначив, що прикордонники відмовилися відповісти на його запитання про те, який термін заборони на в’їзд у Республіку Білорусь.

Читайте також:
Росіянам не вистачило розуму допустити члена ПАРЄ Геращенко на суд над Савченко

ФСБ пропустила Ірину Геращенко на переговори в Мінськ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.