СБУ: суддя Вищого госпсуду затриманий за отримання великого хабара

 

Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою затримала суддю Вищого господарського суду Віктора Швеця. Як повідомив в ефірі телеканалу “112 Україна” керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, суддя впіймався на хабарництві.

“Вчора ввечері (24 березня. – “Н”) був затриманий суддя Вищого господарського суду Віктор Швець, він був затриманий “на гарячому” під час отримання хабара.
На жаль, у мене зараз немає дозволу слідчого на розголошення деталей цього розслідування, але йдеться про отримання хабара у великому розмірі“, – зазначив Ткачук.

За його словами, це вже не перший факт хабарництва з боку Швеця.

“Слідством задокументовано декілька фактів отримання хабара, а також під час обшуку у Швеця вилучено дуже великі суми коштів у різній валюті. Крім того, вилучено паспорт громадянина іноземної держави“, – повідомив голова апарату СБУ.

При цьому на сайті Вищого господарського суду розміщено спростування інформації про затримання Швеця, підписане відділом міжнародно-правового співробітництва та зв’язків зі ЗМІ.

“Засобами масової інформації розповсюджено повідомлення про затримання судді Вищого господарського суду України Віктора Швеця. Водночас таке затримання не здійснювалось, а суддя перебуває на своєму робочому місці.
За повідомленням самого Віктора Швеця, у нього існує приватний конфлікт, який виник з цивільно-правових відносин“, – йдеться в записі.

ВГСУ

Віктор-Швець

Віктор Швець – заслужений юрист України, був призначений на посаду судді Вищого господарського суду України 2007 року.

 

 

Читайте також:
СБУ “пов’язала” на хабарі голову райадміністрації Київщини. ФОТО

У Києві затримали керівника держпідприємства, який вимагав хабар $100 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна