Російські пранкери кажуть, що лист Савченко підробили вони, аби провчити Порошенка. АУДІОЗАПИС

 

Відомий російський пранкер – майстер телефонних розіграшів – Володимир Кузнєцов (Вован) стверджує, що підроблений лист начебто від президента Петра Порошенка Надії Савченко і супутній дзвінок її адвокату Марку Фейгіну був розіграшем від пранкерів.
Про це він заявив радіостанції “Говорит Москва”.

“Ми вирішили написати лист нібито від Порошенка і зв’язалися з адвокатом Савченко Фейгіним. Від імені адміністрації Порошенка поспілкувалися з ним, він запевнив, що готовий передати будь-які послання від президента”, – розповів Кузнєцов.

“Ми перекинули йому матеріали з проханням припинити голодування, обіцянкою дати Савченко пост міністра. Також ми рекомендували Надії зізнатися у злочині, і Фейгін пообіцяв попрацювати над цим, що Надія почує це прохання і визнає провину. Потім Фейгіну подзвонив справжній прес-секретар і висловив своє обурення”, – додав він.

Також Кузнєцов стверджує, що Фейгін прес-секретарю Порошенка не повірив і “злив” його номер пранкерам.

У свою чергу напарник “Вована” – пранкер Лексус (Олексій Столяров), заявив“Новій газеті”, що саме він підробив лист від Порошенка. За словами Столярова, спочатку він зідзвонився з Фейгіним і представився офіційним представником президента України.

“Ми оформили нашу розмову як розмову влади України з адвокатами. Сказали, що йому прийде лист. А сам лист відправили електронною поштою”, – заявив пранкер.

За його словами, сам лист насправді і був “звичайним папірцем”, і пранкери навіть не спробували підробити його під офіційний документ.

“Ми хотіли зробити жест, щоб справжній Порошенко звернув на це увагу і, можливо, допоміг Савченко, щоб вона не голодувала. А то ми дійшли висновку, що владі на неї наплювати”, – додав пранкер.

На цю ситуацію відреагував інший адвокат Савченко Микола Полозов. За його словами, позитивним результатом стало припинення сухого голодування Савченко.

Штатные кремлеблогеры дико веселятся, что чекистам-пранкерам удалось всех обмануть, включая адвокатов и Надежда Савченко…

Опубліковано Nikolay Polozov 10 березень 2016 р.

 

ОНОВЛЕНО. Згодом пранкери виклали в YouTube нарізку розмов, що підтверджують їхні контакти із Фейгіним (від імені нібито працівника адміністрації президента України) та з прес-секретарем президента Святославом Цеголком (від імені нібито Фейгіна). Адвокат та речник президента охоче вірили “жартівникам”.
Цеголко запідозрив фейк лише після того, як Вован-Фейгін заявив, що пояснить в ефірі радіо “Ехо Москви” факт провокаційного листа тим, що Петро Порошенко писав його у стані алкогольного сп’яніння.

Як відомо, сьогодні вранці адвокат Фейгін опублікував на своїй сторінці в “Твіттері” лист від Порошенка Савченко, в якому президент закликав ув’язнену припинити голодування і пообіцяв їй посаду в уряді. Сьогодні ж Надія припинила сухе голодування.
Пізніше виявилося, що лист був підробленим. Фейгін заявив, що перед отриманням листа йому дзвонили із генконсульства України та попередили про надходження звернення від Порошенка незабаром. У коментарі каналу “112 Україна” адвокат сказав, що при цьому був присутній “деякий цейтнот”, і тому він не звернув увагу на довільну форму листа, переданого через електронну пошту.
Адвокат вважає, що ця ситуація є наслідком зусиль ФСБ.

Прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко заявив, що президент ніяких листів Надії Савченко не писав, а передав слова підтримки усно через її матір і сестру.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна