Кримські татари привітали блокування транзиту російських вантажівок через континентальну Україну

 

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров підтримав громадську ініціативу активістів, які блокують транзит російського вантажного транспорту на території кількох областей Західної й Центральної України. Про це він повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Абсолютно підтримую громадську ініціативу співгромадян у Закарпатській, Львівській, Волинській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій та Житомирській областях, які заблокували на території своїх областей транзит вантажного транспорту, що належать юридичним та фізичним особам Російської Федерації, а також іншого транспорту, що перевозить вантажі російських кампаній або на адресу російських кампаній”, – зазначив народний депутат Чубаров.

Він вважає, що це “цілком відповідальна позиція громадянського суспільства України у відповідь на повну заборону РФ на транзит товарів з України через свою територію, введений з 4 січня 2016 року”.

“Росія, яка окупувала Крим і розв’язана війну на сході України, має бути повністю ізольована від цивілізованого світу до того часу, поки останній російський солдат не залишить територію незалежної України в її міжнародно визнаних кордонах, включно з Кримом”, – заявив Чубаров.

При цьому, на його думку, необхідно провести переговори з активістами громадянського суспільства Білорусі, Латвії, Литви, Естонії про організацію ними подібних акцій на територіях своїх держав.

Як повідомлялося раніше, 20 вересня 2016 року почалася блокада товарних поставок з України в окупований Крим, ініційована кримськими татарами й українськими правими активістами.
12-13 лютого українські активісти блокували проїзд російських вантажівок на Волині, Буковині, Прикарпатті та Закарпатті. Після цього безстрокову акцію з блокування в’їзду до України вантажних автомобілів із російськими номерами й товарами почали також у Житомирській області на пункті “Виступовичі”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна