“Фейсбук” заробив $1,56 млрд. за квартал і подвоїв свої прибутки

 

Соціальна мережа Facebook в останньому кварталі 2015 року збільшила свої прибутки більш ніж у двічі. А загальний дохід компанії за рік зріс на 44% і становив 17,9 мільярда доларів, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Згідно з підсумками квартального звіту, за останні три місяці 2015-го “Фейсбук” отримав 1,56 мільярда доларів чистого прибутку (порівняно з 701 мільйоном за відповідний період попереднього року). Вартість однієї акції компанії зросла з 25 центів до 54 центів.

При цьому 80% доходу від реклами становила реклама на мобільних пристроях.

Кількість активних користувачів зросла до 1,59 мільярда, при цьому 1,44 мільярда регулярно заходять на “Фейсбук” з мобільних пристроїв.

“2015-й був прекрасним роком для “Фейсбуку”. Наша спільнота зростає і наш бізнес процвітає”, – констатував очільник компанії Марк Цукерберг.

У понеділок, 25 січня, Цукерберг повернувся до роботи після двох місяців відпустки по догляду за дитиною.
Нагадаємо, 1 грудня 2015 року у Марка та його дружини Прісцилли народилася дочка.

Раніше сайт Watcher повідомив, що кількість українських користувачів мережі “Фейсбук” за останній рік зросла на 30% і вперше сягнула 5 мільйонів. В абсолютних цифрах приріст становив 1,2 мільйона.

За методологією “Фейсбуку”, користувачами соцмережі є люди, які заходили в неї хоча б раз протягом останніх 30 днів, будучи при цьому залогіненими. Тобто ті користувачі, які мають акаунт у мережі, але не заходили в неї більше місяця, а також ті, хто переглядає контент “Фейсбуку” без логіна, в статистиці не враховуються.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна