У горі й радості. Історія великого кохання Селін Діон

 

Сьогодні в Монреалі ховають Рене Анджеліла – відомого музичного продюсера й чоловіка співачки Селін Діон. 73-річний Рене помер у своєму будинку в Лас-Вегасі 14 січня, після багаторічної боротьби з раком.

Як повідомила вдова у своєму “Твіттері”, віртуально віддати покійному останню шану можна буде фактично в будь-якому куточку світу – церемонію похорону, що розпочнеться о 15:00 за місцевим часом (22:00 за Києвом), транслюватимуть онлайн на сайті reneangelilcommemoration.com.

Rene-Angelili-funeral

Прощання з Анджелілом та відспівування відбувалося в монреальському соборі Нотр-Дам – саме там, де більше 20 років тому вони з Селін повінчалися.

Творець і його Галатея

Історію цієї пари вельми люблять переповідати “сльозливі” жіночі журнали. Палке кохання, тяжкі випробування, гідна захоплення вірність, падіння в глибини розпачу й злети на вершини щастя… І головне, що, попри весь їх пафос і бажання вичавити сльозу з читачів, описане в цих статтях цілком відповідає дійсності.

З Рене Анджелілом, який став їй не лише продюсером і наставником, а й супутником життя, мешканка франкомовної канадської провінції Квебек Селін Марі Клодет Діон познайомилася, коли їй було лише 12 років. Батьки Діон принесли відомому продюсерові записи наймолодшої зі своїх 14 дітей, адже дівчинка марила сценою і справді дуже гарно співала.

Почувши чарівний і неймовірно сильний для такої юної особи голос, Анджеліл не сумнівався ні миті: Селін стала його підопічною.

А 12-річна дитина з першого погляду закохалася в 38-річного чоловіка. Хтозна, як Рене трактував її обожнювальні погляди. Але сам він до пори до часу й подумати не міг, що колись у цьому гидкому каченяті його зацікавить щось більше, ніж непересічний талант.

На цьому фото Селін Діон 13 років, а Рене Анджелілу - 39.

На цьому фото Селін Діон 13 років, а Рене Анджелілу – 39.

Адже від природи дівчина, яку в школі за випирання передніх зубів охрестили “вампіром”, особливою вродою не відзначалася.
Рене став для Селін Пігмаліоном: за допомогою репетиторів творив із неї співачку, освічену й виховану леді та, зрештою, красуню.

Щоб профінансувати випуск її першого альбому, концертну діяльність, низку пластичних операцій і роботу стоматолога, Анджеліл навіть заклав свій будинок. Друга (на той час) дружина продюсера, також відома канадська співачка Анн Рене, була не в захваті від такої надмірної уваги чоловіка до нової вихованиці й зрештою пішла від нього.

Зліва праворуч: Анн Рене, Рене Анджеліл, Селін Діон. Фото dailyentertainmentnews.com

Зліва праворуч: Анн Рене, Рене Анджеліл, Селін Діон. Фото dailyentertainmentnews.com

Диво кохання

Якщо Анджеліл і сумував, то отримав певну розраду — 20-річна Селін тріумфально перемогла на конкурсі “Євробачення-1988” у Дубліні (з піснею Ne Partez Pas Sans Moi), де представляла Швейцарію. Того вечора вони разом святкували перемогу шампанським, і співачка нарешті наважилася зізнатися своєму продюсерові в коханні.

Вражений Рене, можливо, вперше поглянув на вже дорослу Селін як на жінку. І закохався.

Селін Діон на конкурсі "Євробачення-1988". Фото discoverynj.org

Селін Діон на конкурсі “Євробачення-1988”. Фото discoverynj.org

Щоправда, свої нові стосунки пара приховувала від громадськості ще більше шести років — аби публіка не сприйняла це як “рекламний” роман “розпусного старигана” з юною вихованкою. Але в 1994-му Анджеліл заявив, що хоче нарешті одружитися з жінкою, яку кохає, і “народити” з нею дітей.

На весіллі наречена сяяла від щастя, так що навіть заздрісникам язик не повертався ляпнути щось у стилі “стояв старий з молодою” або про шлюб із розрахунку.

Фото sofeminine.co.uk

Фото sofeminine.co.uk

Проте далі почалися випробування. Спершу Селін ніяк не могла завагітніти, а потім Рене діагностували рак горла на передостанній стадії. Лікарі радили співачці готуватися до найгіршого.

Та Діон так вірила в силу свого кохання, що була переконана: разом вони переможуть хворобу. От тільки на мрії про дітей після хіміотерапії доведеться поставити хрест…

Проводячи дні й ночі біля постелі чоловіка, Селін на якийсь час забула про сцену і взагалі про спів. І диво сталося: в Анжеліла почалася ремісія.

У той день, коли лікар повідомив подружжю, що хвороба відступила, Селін дізналася про свою вагітність.
Ні, це вже не було дивом — ще до хіміотерапії вона попросила медиків заморозити сперму чоловіка й пройшла штучне запліднення.

Гіркий початок високосного року

25 січня 2001 року на світ з’явився маленький Рене Шарль. А через дев’ять років, у жовтні 2010-го – близнюки Едді та Нельсон.

Селін і Рене з дітьми. Фото onobello.com

Селін і Рене з дітьми. Фото onobello.com

Селін, звісно, повернулася на сцену, виступаючи з гастролями по всьому світу й постійно концертуючи в залі “Цезар-Палас” у Лас-Вегасі, з яким кілька разів підписувала дорогі довготривалі контракти.

А 2013 року під час чергового обстеження у Рене Анджеліла виявили рецидив.
Селін скасувала запланований тур по Азії та концерти у Лас-Вегасі, попросивши в шанувальників пробачення й розуміння. І надалі весь час присвятила спілкуванню з коханим та дітьми.

Високосний 2016 рік почався для канадської поп-діви з дуже сумних новин. Через два дні після того, як на її руках помер чоловік, відійшов у кращі світи і старший брат співачки, Даніель. І також від раку – злоякісна пухлина вразила горло, язик та мозок.
У день смерті Даніеля, 16 січня, Рене міг би відзначити своє 74-річчя…

Селін Діон під час церемонії прощання з Рене Анджелілом у соборі Нотр-Дам, Монреаль. Фото Clobal News

Селін Діон під час церемонії прощання з Рене Анджелілом у соборі Нотр-Дам, Монреаль. Фото Clobal News

Та попри ці випробування, після місяця жалоби Діон планує повернутися на сцену. Перший її концерт після тривалої перерви запланований на 23 лютого в Лас-Вегасі.

Адже саме цього хотів Рене – щоб навіть без свого Пігмаліона його Галатея жила далі й не ховала від світу свій талант.

За роки творчої співпраці з Рене Анджелілом Селін Діон випустила 25 студійних та 7 концертних альбомів та 17 збірок.
Станом на 2016 рік всьому світі продано понад 220 мільйонів копій її дисків, що робить Діон однією з найбільш комерційно успішних артистів в історії музики.

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.