Мінтранс доручив перейменувати порти “Южний”, “Октябрськ” та інше комуно-ординство

На думку міністра, на часі – реформи в Україні і “безжальна ліквідація всього, нав’язаного з метою привчити українців, що вони спільної крові з ординцями, такі ж лузери і раби, як московити”

Міністерство інфраструктури доручило профільним державним підприємствам перейменувати порти, залізниці та інші об’єкти інфраструктури України, що містять “назви не державною мовою”, “русизми” та “символіку комуністичного та/або націонал-соціалістичного тоталітарних режимів”.
Про це йдеться у дорученні заступника міністра інфраструктури Володимира Омеляна, що на даний момент виконує обов’язки міністра. Копію доручення опублікував на своїй сторінці “Фейсбуці”.

Звернення щодо виконання вимог закону про декомунізацію адресоване Державіаслужбі, “Укрморрічінспекції”, “Укравтодору”, “Укрзалізниці”, “Укртрансбезпеці”, “Укрпошті” та керівникам підприємств транспортної сфери.

Як приклад в.о. міністра наводить порт “Октябрськ” (Миколаїв) та порт “Южний” (Одеська область).

Також доручено перейменувати назви об’єктів, які мають походження від географічних координат, але фактично не відповідають таким “та є рудиментом Радянського Союзу на території України”, зокрема розташовані на півночі країни Південну залізницю (центр – Харків) та Південно-Західну залізницю (центр – Київ).

Крім того, передбачено здійснити демонтаж у будівлях та спорудах на відповідних підприємствах комуністичної символіки, пам’ятників організаторам Голодомору, репресій, керівникам комуністичної партії та органів державної безпеки, подіям, пов’язаним з діяльністю компартії при встановленні влади на території України та переслідуванням учасників боротьби за її незалежність.

Як прокоментував це рішення сам Омелян, “чесно кажучи, саме з цього документу дуже хотілося розпочати свою роботу в міністерстві”.

“Щиро переконаний: проблема не в Путіні. І відхід КГБшної зграї від керівництва Московією не змінить суті українсько-російських взаємин. А суть страшна. Це напади, грабунки, вбивства впродовж століть. Царі, генсеки, президенти. Як ми зараз не приймаємо путінської Росії, так і не будемо приймати казки про “братерські, добросусідські” відносини”, – написав Володимир Омелян у “Фейсбуці”.

За словами в.о. міністра, на кордоні України і Росії “має бути чітко зрозуміло: на заході – цивілізація, на сході – варвари, так, як це було завжди і буде ще дуже довго”.

На його думку, на часі – реформи в Україні і “безжальна ліквідація всього, нав’язаного з метою привчити українців, що вони спільної крові з ординцями, такі ж лузери і раби, як московити”.

Омелян висловив сподівання, що керівництво “Укрзалізниці”, морських портів та інших держпідприємств “набереться сміливості і поставить крапку в згадках про окупацію України”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна