Геращенко: Штайнмаєр дарма тішиться. Замість “тиші” бойовики посилили обстріли

На Раді ОБСЄ, що відбувається у Відні і є першою під головуванням Німеччини, головуючий – міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр – учора “зробив оптимістичні заяви щодо російських заяв у Мінську про припинення вогню і заяв бойовиків про звільнення заручників, яке має відбутися днями”.
Про це у своєму “Фейсбуці” написала Ірина Геращенко, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з питань врегулювання ситуації на Донбасі.

Водночас депутатка звертає увагу, що в реальності ніякого припинення вогню немає.

“Після заяв РФ про припинення вогню обстріли на Донбасі тільки посилилися, і протягом двох днів спостерігачі ОБСЄ фіксують не просто брутальні порушення бойовиками “режиму тиші”, а ще й виступили із заявою, що ті (бойовики) не пускають їх на гарячі точки й застосовують силу вже до представників ОБСЄ”, – констатує Геращенко.

“А щодо [звільнення] заручників, то ми передали всі списки і пропозиції ще 6 січня, продублювали їх на останній зустрічі в Мінську… і досі чекаємо відповіді”, – зазначає переговорниця.

За словами Ірини Геращенко, “Росія несе повну відповідальність за дії бойовиків. Це чудово розуміють і в Німеччині, і в ОБСЄ, і в усьому світі. І невиконання ними публічно даних обіцянок – це буде повна відповідальність і самого Кремля, який тепер у Мінську представляє один із лідерів “Единой России”, діючий член Радбезу РФ, і їх ОРДО-ОРЛОвських маріонеток”.

У Відні проходить Рада ОБСЄ, перша за головування Німеччини, однієї з ключових країн нормандського формату. Головуючий ,…

Опубліковано Iryna Gerashchenko 14 січня 2016 р.

Читайте також:
Замість “режиму тиші” на Донбасі – понад 60 обстрілів з боку бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна