В Індонезії бойовики ІДІЛ організували теракт “за паризькою схемою”

У результаті теракту в столиці Індонезії, Джакарті, загинуло щонайменше 7  людей. Відповідальність за серію вибухів у центрі міста взяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава”, повідомляє BBC News.

Indonesia-terrorists-dead

За інформацією місцевої поліції, теракт організувала організувала група з 10-14 осіб. Дані про кількість жертв різняться. Спершу повідомлялося про п’ятьох загиблих у перестрілці з терористами правоохоронців та сімох цивільних.

Згодом речник поліції Джакарти Мухаммад Ікбаль заявив, що більшість загиблих – застрелені поліцейськими бойовики, щонайменше п’ятеро.
А ще двоє, зокрема один громадянин Нідерландів, – жертви терористів. При цьому, за словами Ікбаля, жоден із правоохоронців не загинув і не був поранений.

Indonesia-terrorists

У поліції Індонезії вважають, що терористи діяли за тим самим принципом, що й під час терактів 13 листопада 2015 року в Парижі.

Спершу о 10:55 за місцевим часом 14 січня терорист-смертник підірвав себе в кав’ярні Starbucks. Слідом за вибухом інші терористи захопили в заручники двох іноземців. Після цього мережа “Старбакс” оголосила про тимчасове закриття всіх своїх закладів у Джакарті.

 

Поліція, що прибула на місце події, обстріляла терористів, а ті у відповідь закидали силовиків гранатами.

Indonesia-terrorists-police

 

Загалом під час цих подій прогриміло кілька вибухів.

Усе це відбувалося біля торговельного центру Sarinah у районі вулиці Тамрін, де розташовані крамниці та бізнес-центри, неподалік від будівель посольств іноземних держав та ООН.
Indonesia-terrorists-people-viewКвартал оточили сотні поліцейських, із офісних будівель евакуювали працівників.

Тікаючи від переслідування, бойовики заховалися в будівлі Джакартського театру, де їх оточили і знешкодили.

Indonesia-terrorists-blood

Президент Індонезії Джоко Відодо виступив із телезверненням, у якому засудив теракт і наголосив: “Наша нація, наш народ не повинен боятися. Нас не перемогти цим актом тероризму”.

Як повідомив журналістам речник поліції Індонезії Антон Чарліян, раніше влада країни отримувала погрози від ІДІЛ. За його словами, бойовиків обурили спецоперації силовиків проти підозрюваних у зв’язках з Ісламською державою.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна