Рекордний джекпот в $1,6 мільярда розділять на трьох

100 dollars

 

У США нарешті зірвано рекордний джекпот лотереї Powerball, який сягнув 1 мільярда 569 мільйонів доларів. Виграш, якого ще не знала світова історія лотерей, розділять щонайменше між трьома переможцями, повідомляє The New York Times.

Три білети, на які випав джекпот, було придбано в штатах Каліфорнія, Теннессі та Флорида. Виграшна комбінація така: 4-8-19-27-34, окрема цифра “пауербол” – 10.

Усього в білеті треба вибрати 5 цифр із 69 й один “пауербол” із 26.

билет пауэрболл

Кому саме випало таке щастя, наразі невідомо, адже розіграш було проведено буквально годину тому – о 14:00 четверга, 14 січня, за київським часом, або об 11-й вечора середи за східноамериканським.

Не виключено, що переможців насправді значно більше, ніж троє, адже лотерейні білети часто купують “у складчину” цілими компаніями, особливо якщо йдеться про великий джекпот.

Якби цього разу джекпот не було зірвано, наступної суботи розігрувалося б уже майже 2 мільярди доларів.

Тепер власникам щасливих білетів належить вирішити, як забирати виграш. Якщо не брати всі гроші одразу, а погодитися на рівномірні виплати впродовж 29 років, то загальна сума справді становитиме обіцяні 1,569 мільярда доларів.

Але більшість переможців обирає інший варіант – отримати весь виграш негайно. В такому разі він помітно зменшується даному разі. Скажімо, нинішні 1,569 мільярда при негайній виплаті перетворяться на “всього лише” 983 мільйонів 500 тисяч доларів.

Та й із них іще доведеться сплатити чимало податків.

Втім, навряд чи це сильно засмутить переможців, які, сплативши всього 2 долари за одну ігрову комбінацію, вмить стали мультимільйонерами.

До речі, як свідчить арифметика, шанси зірвати цей джекпот становили 1 до 292 мільйонів. А отже, завжди треба вірити в свою щасливу долю, хай би якою малою здавалася ймовірність того, що тобі пощастить.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна