У подорож із Гендальфом: фотоблог кота-мандрівника

Пристрасні мандрівники часто скаржаться на те, що побоюються заводити домашніх тварин, щоб не залишати їх самих під час своїх подорожей.
Але обирати між мандрами й пухнастим улюбленцем зовсім не обов’язково. Як запевняють господарі американського кота-мандрівника на ім’я Гендальф, можна чудово поєднувати “два в одному” й мандрувати разом.

A photo posted by Gandalf (@ganddygram) on

Красень Гендальф отримав таке ім’я за густу сріблясту шерсть, схожу на білу бороду чарівника з фентезі-творів Джона Толкіна. Кіт не лише любить подорожувати зі своїми двоногими компаньйонами, а й має власний фотоблог у мережі Instagram.

Якщо людськими подорожами нікого не здивуєш, то фото “мімімішного” котика на тлі Великого Каньйону чи мосту Золоті ворота у Сан-Франциско здатне розчулити мільйони користувачів.

Гендальф і Великий Каньйон:

A photo posted by Gandalf (@ganddygram) on

Проте друзі-люди, які допомагають Гендальфові вести блог, запевняють, що за “лайками” й монетизацією не женуться. І, на відміну від усіляких “сердитих котиків” (Grampy Cat), не заробили на своєму улюбленцеві й цента.

У Лос-Анджелесі:

A photo posted by Gandalf (@ganddygram) on


Гендальфові два з половиною роки. У 2013-му нинішні господарі взяли кошеня сибірської породи з притулку. Відтоді кіт об’їздив дев’ять штатів США й побував у найцікавіших містах та природних парках Каліфорнії, Техасу, Невади тощо.

A photo posted by Gandalf (@ganddygram) on


При цьому власники пухнастика (вони воліють залишатися невідомими) в інтерв’ю виданню The Huffington Post запевнили, що їхні мандри винятково бюджетні.

“Люди часто скаржаться на те, що не мають грошей на подорожі. Але ж завжди є національні парки або просто місця на природі, де можна цілком безплатно влаштувати піший похід чи велопрогулянку, полазити по горах, поплавати в річці чи попікнікувати”, – наголошують Гендальфові друзі.

A photo posted by Gandalf (@ganddygram) on

Щоправда, повністю вільним котом Гендальфа назвати складно, адже під час подорожей він завжди на повідку.
Господарі запевняють, що це заради його ж безпеки, аби мурчик не звалився у Великий чи якийсь інший каньйон у гонитві за пташкою абощо. Ну й пташок теж шкода, позаяк у Гендальфа розвинений не лише потяг до мандрів, а й хижацький інстинкт.

A photo posted by Gandalf (@ganddygram) on

При цьому до свого повідця він звик, тож не скаржиться. Навпаки – сідає коло дверей і з нетерпінням чекає, коли його вдягнуть, адже це означає чергові пригоди.

A photo posted by Gandalf (@ganddygram) on


А щоб не заплутатися й не забути, де він уже був, а куди ще не ступала його лапа, кіт має спеціальний Лапорт (Pawssport – від англійських слів paw, тобто “лапа”, і passport). Це буклет із поштовими марками тих населених пунктів, які Гендальф відвідує на своєму шляху.

Колись господарі планують видати цю книжечку сувенірним накладом, щоб зібрати гроші для Управління національних парків США.

A photo posted by Gandalf (@ganddygram) on

До речі, в планах Гендальфа й компанії на 2016 рік – подорож до Нової Зеландії, де знімалася кіноепопея за фентезі-сагою Толкіна “Володар перснів”.

A photo posted by Gandalf (@ganddygram) on

 “Смак подорожника”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна