Зеленський звільнив голову Гостомельської адміністрації після корупційного скандалу

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Борисюка з посади голови Гостомельської селищної військової адміністрації Київської області. Журналісти Bihus.Info перед цим викрили махінації з відбудовою міста.

Про це йдеться на сайті президента.

Замість Борисюка Гостомельською селищною військовою адміністрацією тепер керуватиме Сергій Смаль.

Перед цим розслідувачіBihus.Info виявили, що гроші за відбудову Гостомеля отримують фейкові ФОПи та компанії. Зокрема, роботами нібито займається пенсіонерка з Миколаєва, священник із Рівненщини та мешканець окупованого РФ Донецька.

Гостомельська селищна військова адміністрація пояснила таку ситуацію тим, що через війну закупівлі потрібно проводити швидко, а перевірка підрядників нібито не є частиною їхніх обов’язків. Після спілкування з журналістами в адміністрації приховали інформацію про всі бюджетні виплати зі спеціалізованого сайту.

У Бюро економічної безпеки вважають, що сума завданих державі збитків становить понад 5п’ять мільйонів гривень. Фігурантам загрожує від семи до дванадцяти років тюрми, конфіскація майна та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також:
“Тоді план “Київ за три дні” виглядав би не таким вже й тупим”:
Резніков розповів, як МОУ могло потрапити в полон у бункері в Гостомелі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.