РФ будує завод із виробництва іранських дронів: Штати опублікували докази

Іран надає Росії матеріали для будівництва заводу з виробництва дронів у Татарстані. Він може запрацювати вже на початку 2024 року.

Про це заявив речник Білого дому Джон Кірбі, пише АР у п’ятницю, 9 червня.

За даними розвідки США, підприємство буде розташоване у так званій спеціальній економічній зоні “Алабуга” за сотні кілометрів на схід від Москви.

Водночас Тегеран продовжує постачати окупантам ударні безпілотники. Їх доставляють через Каспійське море з Амірабада в Ірані до російської Махачкали.

Крім цього, РФ пропонує Ірану безпрецедентну співпрацю в галузі оборони, включаючи ракети, електроніку та протиповітряну оборону.

“Це повномасштабне оборонне партнерство, яке шкодить і Україні, і сусідам Ірану, і міжнародній спільноті. Ми продовжуємо використовувати всі наявні в нашому розпорядженні інструменти, щоб викривати та припиняти цю діяльність, зокрема шляхом надання інформації громадськості, і ми готові робити більше”, – заявив Кірбі.

Як писала “Новинарня“, напередодні РФ придбала в Ірану ракети, артилерійські та танкові снаряди на понад мільйон доларів.

Читайте також:
Бо допомагає Москві: Рада ввела санкції проти Ірану на 50 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна