У РФ “Містер сидр” убив уже 32 людини, напій масово вилучають з магазинів

У країні-агресорці Росії від отруєння пивним напоєм “Містер сидр” загинули 32 людини. Випадки отруєння після вживання напою зафіксовано вже у шести російських регіонах.

Про це 6 червня повідомив російський Telegram-канал “Baza”.

Як зазначається, перший випадок отруєння слабоалкогольним напоєм виявили в Курганській області. Там відкрили кримінальну справу за статтею про збут продукції, яка не відповідає вимогам безпеки. Слідчі органи масово вилучають напій із магазинів. Нині в Курганській області вже вилучено 17 тисяч літрів “Містера сидру”.

В Ульяновській області, де сталися перші та наймасовіші випадки отруєння, на 7 червня зафіксовано 62 випадки госпіталізації споживачів напою. У регіоні 20 людей загинули, решта перебувають у тяжкому стані.

У Самарській області померло 9 осіб, госпіталізовано 16. Двоє померли – в Нижегородській області, один – у Чувашії.

Повідомляється, що експерти МВС виявили у складі “сидру” домішки метанолу та етилбутирату у пропорціях, що становлять загрозу для здоров’я.

6 червня суд заарештував на два місяці засновника компанії “Анді”, яка виробляла напій, – Анара Гусейнова. Раніше він притягувався до адміністративної відповідальності за обіг етилового спирту без супровідних документів. Захист підприємця заявив, що постачальника спиртовмісної продукції, з якої було виготовлено сидр, теж затримано.

Депутат Держдуми, член комітету з безпеки та протидії корупції Султан Хамзаєв, закликав повністю передати виробництво метилового спирту державі та посилити контроль за її використанням.

Читайте також:
Окупанти атакували Харківщину ракетами С-300, пошкодили підприємство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна