Свободівець Володимир Кавуліч, який воював з 2014 року, загинув у Херсоні, рятуючи людей від паводку

Свободівець Володимир Кавуліч, який воював з 2014 року, загинув у Херсоні, рятуючи людей від паводку.

Про це у четвер, 8 червня, повідомив Олег Тягнибок.

“Рятуючи херсонців від повені, спричиненої підривом Каховської ГЕС, загинув наш побратим, свободівець Володимир Кавуліч «Кабанчик», – написав він на ФБ.

Відомо, що Кавуліч з початку війни служив у складі свободівських добровольчих батальйонів «Січ» та «Карпатська Січ». Після початку повномасштабного вторгнення став до лав Добровольчого батальйону «Феміда-Чорнобаївка».

Був начальником координаційного штабу батальйону. Брав участь у визволенні Херсона та області.

“Вчора в районі Херсона, коли побратим прямував на допомогу місцевим мешканцям, сильна течія затягнула його човен під баржу. Разом з Володимиром загинув побратим «Юг», – повідомив Тягнибок.

За дві доби під керівництвом Володимира було врятовано понад 130 херсонців.

Він також опублікував останнє фото Володимира, зроблене два дні тому:

Ветеранів Валерія Бурлакова також розповіла: “Кабан – неймовірно добра, світла людина, яка була на війні з 2014 року.

У 2015-му він ледь не загинув у ту ніч, коли не стало Піонера. Потім, коли ми Піонера ховали, Кабан все крутив у руках свій просто розірваний на шмаття уламками магазин. Той його врятував, дивом. Кабан дивився на те шмаття і майже не розмовляв.

Тоді у нього залишилося ще дев’ять років. Щоб одружитися з Настею. Щоб стати батьком маленького українського хлопчика Лева. Щоб воювати далі – і до, і після повномасштабного вторгнення. Щоб рятувати людей і тварин від великої води…

Човен потрапив у сильну течію.

У кожного з нас, кожного дня, коли ми прокидаємося, все ще залишаються свої ще скількись днів, місяців. Ще 9, 20, 50 років. Щоб спробувати зробити якнайбільше. Хоча б якусь частину від того, що встиг зробити за своє коротке життя Кабан”.

Читайте також:
Під час виконання бойового завдання загинув пілот винищувача Владислав Савєльєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна