ДБР заарештувало екснардепа “Партії регіонів” та інших ділків, які постачали комплектування Росії

Працівники ДБР затримали власників та топменеджмент концерну, який забезпечував продукцією російський військово-промисловий комплекс навіть після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це 8 червня заявило Державне бюро розслідувань.

Організатором слідчої схеми виявився колишній депутат-член “Партії регіонів”. Як пишуть ЗМІ, ідеться про Григорія Дашутіна.

“З 24 лютого 2022 року ділки поставили до РФ комплектуючих щонайменше на понад 160 млн грн. Діяльність самого концерну було заблоковано у листопаді 2022 року”, –заявили в ДБР.

Зазначається, що з 2014 року промислово-інноваційна група компаній постачала високоефективні компоненти, вузли та деталі для пневматичного обладнання державним російським компаніям. Ця поставлена продукція використовувалася у військовій сфері, зокрема, у військово-промисловому комплексі Росії, включаючи Донецький та Запорізький напрямки.

Серед клієнтів концерну були російські виробники боєприпасів (“Сибприбормаш”), авіаційної техніки (Смоленський авіаційний завод), космічних апаратів (Міаський машзавод), підприємства критичної інфраструктури (Федеральна пасажирська компанія, Адміністрація “Волго-Балт”, “Сахаліненерго”, “Кузбассенерго”).

Нині правоохоронці проводять понад 30 обшуків.

“Зокрема, у колишнього нардепа серед розкошів у стилі “Пшонка стайл” знайдено книги, які звеличують Росію та пропагують її імперські наративи, російські відзнаки та навіть комсомольський значок, який турботливо зберігався серед цінних речей”, – зазначили в ДБР.

Фото: ДБР

Ба більше, у деяких підозрюваних були знайдені паспорти РФ та договори з країною-агресором.

“До складу злочинної організації увійшло щонайменше 14 осіб, з-поміж близьких родичів екснардепа, менеджменту промислово-інноваційної групи компаній та громадян Росії”, – заявили правоохоронці.

Нині затримано шість осіб. Вживаються заходи щодо арешту решти учасників злочинної організації.

Фігурантам, зокрема й громадянам РФ, буде повідомлено про підозру заочно та оголошено в розшук.

Читайте також:
На Миколаївщині псевдоволонтер привласнив мільйон, зібраний на ЗСУ – прийшла прокуратура

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна