Зеленський зіздвонився з Ердоганом: обговорили підрив ГЕС, “зернову угоду” та звільнення полонених

Президент Володимир Зеленський провів телефонні перемовини з турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом. Лідери обговорили наслідки підриву Каховської ГЕС, “зернову угоду” та звільнення українських полонених. Зокрема, Зеленський передав список нагальних потреб України для ліквідації лиха.

Про цю розмову глава держави розповів у Telegram 7 червня.

Ердоган запропонував Зеленському створити комісію за участю “експертів воюючих сторін, ООН та міжнародного співтовариства, зокрема Туреччини, для детального розслідування вибуху на Каховській дамбі”.

Турецький лідер запевнив, що Анкара готова зробити все можливе в цьому напрямку та запропонував провести переговори за зразком “зернової угоди”.

“Підкресливши, що не вдасться запобігти гуманітарним втратам щодня, доки триватимуть конфлікти, тому ідея повернення до переговорів повинна переважати, Ердоган заявив, що рішуче продовжуватиме свої зусилля для встановлення справедливого миру”, – додали в канцелярії президента Туреччини.

Разом з тим, Ердоган висловив свою пропозицію щодо створення комісії і президентові РФ Володимиру Путіну. Під час розмови російський диктатор намагався перекласти вину за теракт на Каховській ГЕС на Україну, назвавши його “варварською акцією”.

Читайте також:
Теракт на Каховській ГЕС: у зоні підтоплення опинилися понад 42 тисячі людей, підрив розслідують 10 опергруп

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна