Мерія Енергодара порадила жителям виїхати з міста

Жителям Енергодара краще залишити місто, оскільки ситуація на захопленій російськими окупантами ЗАЕС може будь-якої миті вийти з-під контролю.

Про це заявив перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк у коментарі “Радіо Свобода” 7 червня.

“Нічого не міняється за весь рік окупації, який вони (російські військові – “Н“.) знаходяться там. На предмет того, можуть чи не можуть вони погрожувати аварією? Звичайно, відвертих погроз немає, але те, як експлуатується станція, через те, що там зроблені склади техніки, боєприпасів – на території станції, то, зрозуміло, що ситуація в будь-який час може вийти з-під контролю і бути критичною”, – сказав заступник.

Самойлюк порадив жителям Енергодара виїхати з міста та передмістя, якщо є така можливість. Тих, хто зараз не може це зробити, він попросив про всяк випадок тримати транспорт заправленим із тривожними валізками, зібрати документи, цінні речі та “засоби виживання” на перший час.

Читайте також:
Чи є підрив Каховської ГЕС загрозою для окупованої ЗАЕС: Енергоатом коментує

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна