Електронний запис на ВЛК вже працює в 90% військових госпіталів, – МОУ

Електронний запис на військово-лікарську комісію (ВЛК) вже функціонує у 90% військових госпіталів.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в понеділок, 5 червня.

“Міноборони продовжує тестування електронної черги для запису на військово-лікарську комісію (ВЛК) у військових госпіталях країни. Станом на кінець травня, електронний запис на ВЛК вже функціонує у 90% військових госпіталів”, — зазначила Маляр.

Розгортання електронної черги в військових госпіталях — це комплексний процес, який вимагає адміністративних та технічних ресурсів з боку медичного закладу та військової частини, заявила заступниця Міноборони.

«Необхідно провести відповідне тренування посадових осіб, забезпечити необхідною технікою та доступом до інтернету, а також мати необхідні дозволи і погодження, оскільки мова йде про особисті дані військовослужбовців», — підкреслила Маляр.

За її інформацією, у двох госпіталях наразі ще триває встановлення адміністративного ресурсу та необхідної технічної інфраструктури для ефективної роботи електронної черги. В інших госпіталях проводиться відпрацювання механізмів і сценаріїв запису та проходження ВЛК.

Нагадаємо, в травні Міністерство оборони України тестувало систему електронного запису до лікарів для ліквідації черг під час проходження військово-лікарських комісій. Проект запустили в тестовому режимі у Харкові, Львові, Києві, Вінниці та Одесі.

Читайте також:
Зеленський узаконив спрощення проходження ВЛК: що зміниться

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна