На Донеччині РФ за день убила чотирьох цивільних, восьмеро – поранені, серед них двоє дітей

За минулу добу, 3 червня, російська армія вбила на Донеччині чотирьох цивільних мешканців, восьмеро – поранені, серед них двоє дітей на Донеччині.

Про це в неділю, 4 червня, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

“За процесуального керівництва органів прокуратури Донеччини розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 3 червня 2023 року російська армія обстріляла міста Гірник, Сіверськ та смт Нью-Йорк міста Торецька.

Вкотре проти цивільного населення РФ, ймовірно, застосувала ствольну артилерію та РСЗВ “Ураган”.

У смт Нью-Йорк міста Торецька внаслідок влучання снарядів у багатоповерховий будинок біля під’їзду загинули двоє жінок – обом було по 64 роки. Ще одна жінка – 63 років – загинула під час обстрілу м. Сіверська.

Цього ж дня у місті Гірнику, поблизу пошкодженого снарядами закладу культури, знайшли тіло загиблого 61-річного чоловіка. Ще семеро містян – четверо жінок, чоловік і двоє хлопців 15 та 16 років – зазнали поранень. З важкими мінно-вибуховими травмами, осколковими пораненнями та іншими тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості їх доставлено до медичного закладу.

У вкрай важкому стані перебуває поранений 75-річний пенсіонер із м. Сіверська.

Від вибухів постраждала житлова забудова населених пунктів, господарські споруди та інші об’єкти”, – ідеться в повідомленні прокуратури.

Читайте також:
День пам’яті дітей, які загинули від російської війни: вже 485 убитих і 1005 поранених дітлахів

Удар РФ “Іскандером” по Підгородному: загинула дворічна дівчинка, 22 людини поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна