День пам’яті дітей, які загинули від російської війни: вже 485 убитих і 1005 поранених дітлахів

Унаслідок збройної агресії Російської Федерації в Україні загинули 485 дітей, щонайменше 1005 – поранені і травмовані.

Про це вранці в неділю, 4 червня, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України (встановлений рішенням Верховної Ради України від 1 червня 2021 року).

“Станом на ранок 4 червня 2023 року більше ніж 1490 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 485 дітей загинули та понад 1005 отримали поранення різного ступеня тяжкості”, – ідеться в щоденному зведенні ОГП.

У прокуратурі зазначили, що ці цифри не остаточні. Триває робота зі встановлення даних у місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 464, Харківській – 283, Київській – 128, Херсонській – 105, Запорізькій – 91, Миколаївській – 89, Дніпропетровській – 80, Чернігівській – 71, Луганській області – 67.

Дані за минулу добу:

  • 3 червня внаслідок ракетного обстрілу державою-агресором міста Підгородне Дніпропетровської області загинула 2-річна дівчинка та постраждало п’ятеро дітей віком від 6 до 17 років.
  • 3 червня внаслідок обстрілу ворогом міста Гірник Донецької області поранено двох хлопців 15 та 16 років.

Читайте також:
Удар РФ “Іскандером” по Підгородному: загинула дворічна дівчинка, 22 людини поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна