Зеленський не бачить сенсу участі у Вільнюському саміті НАТО, якщо Україна не отримає там чіткого сигналу про вступ

Президент Володимир Зеленський заявив, що не бачить сенсу брати участь у саміті НАТО, який відбудеться в липні у Вільнюсі, якщо за підсумками цього саміту Україна не отримає конкретних сигналів щодо перспективи вступу.

Про це він сказав в інтерв’ю The Wall Street Journal, пише “Європейська правда“.

За словами Зеленського, він розуміє неможливість вступу України в НАТО, поки триває війна. Але для Києва принципово важливо почути, що Україна зможе приєднатися до Північноатлантичного Альянсу після завершення війни.

“Деякі країни НАТО так бояться Росії, що не готові бачити Україну у блоці. Якщо нас не бачать [у НАТО] і не дадуть якийсь сигнал у Вільнюсі, я вважаю, що Україні нема чого робити на цьому саміті”, – сказав президент.

“Ми розуміємо, що не будемо в НАТО чи будь-якому потужному безпековому союзі під час цієї війни. Але скажіть, скільки життів коштує одна фраза на вільнюському саміті: “Україна буде в НАТО після цієї війни”, після того, як буде безпечно?” – додав Зеленський.

На запитання про його передчуття з приводу Вільнюса, Зеленський сказав, що не знає, чи отримає Київ той сигнал, на який розраховує.

Тим часом глава МЗС Литви після зустрічі міністрів країн НАТО в Осло заявив, що Україні вже час дати чітку відповідь на запитання, як і коли вона може вступити в НАТО.

Читайте також:
Румунія “за” вступ України до ЄС і НАТО: президенти підписали декларацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна