Суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у справі про закрите укриття в Києві

Голосіївський суд Києва обрав запобіжні заходи підозрюваним у справі про відсутність доступу до укриття в поліклініці в Деснянському районі Києва, де вночі 1 червня внаслідок ракетного удару загинули троє людей.

Про це 3 червня повідомляє “Суспільне”.

Перший підозрюваний у справі — керівник поліклініки Олег Шугалевич. Прокурори для нього вимагали цілодобовий домашній арешт. Суд прийняв таку позицію.

Другий підозрюваний — заступник директора з технічної частини Василь Десик. Його суд також залишив під цілодобовим домашнім арештом на два місяці.

Охоронця поліклініки Вадима Мошкіна суд відправив під варту на два місяці без права внесення застави.

Охоронець визнав свою провину. Він сказав, що “після початку тривоги пішов відчиняти двері поліклініки, аби впустити людей, але не встиг”.

Першу заступницю голови Деснянської РДА Ірину Алексеєнко суд також відправив під цілодобовий домашній арешт.

Справа про закрите укриття. Передісторія

У ніч на 1 червня 2023 року під час атаки російських балістичних ракет на Київ загинули троє цивільних мешканців, у тому числі дитина 2013 року народження. Падіння уламків збитої ракети спричинило руйнування і жертви. Люди намагалися потрапити в укриття дитячої поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження. Були затримані чотири особи – охоронець, директор і заступник директора поліклініки, а також перша заступниця голови РДА.

Ця справа також стала підставою для чергових проявів політичного протистояння між офісом президента та міським головою Києва Віталієм Кличком.

Читайте також:
Зеленський зібрав ставку і дав 10 днів, щоб перевірити всі укриття в Києві та Україні

Кличко розповів, скільки сотень мільйонів Київ виділив на укриття, і які “слуги” за це відповідальні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна