МВС уже перевірило понад 4800 укриттів. Більше тисячі – зачинені чи непридатні

Станом на ранок суботи, 3 червня, рятувальники, поліцейські та представники місцевих органів виконавчої влади перевірили в Україні понад 4800 укриттів.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства внутрішніх справ.

“Зачиненими виявилися 252 об’єкти цивільного захисту, непридатними до використання – 893. Усі порушення зафіксовані. Складені акти передані відповідальним органам для усунення недоліків”, – зазначив голова МЗС Ігор Клименко.

Також глава МВС повідомив, що  ревізії бомбосховищ на території України більш як 5300 рятувальників, поліцейських та представників місцевих органів виконавчої влади проводять.

За його словами, такі перевірки триватимуть й надалі.

Справа про закрите укриття. Передісторія

У ніч на 1 червня 2023 року під час атаки російських балістичних ракет на Київ загинули троє цивільних мешканців, у тому числі дитина 2013 року народження. Падіння уламків збитої ракети спричинило руйнування і жертви. Люди намагалися потрапити в укриття дитячої поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження. Були затримані чотири особи – охоронець, директор і заступник директора поліклініки, а також перша заступниця голови РДА. 3 червня їм обрали запобіжні заходи: два місяці під вартою охоронцеві, решті – цілодобовий домашній арешт.

Ця справа також стала підставою для чергових проявів політичного протистояння між офісом президента та міським головою Києва Віталієм Кличком.

Президент Володимир Зеленський доручив міністру з питань стратегічних галузей промисловості Олександру Камишіну провести повну ревізію всіх захисних споруд Києва та надати звіт протягом десять днів. Голові МВС Ігорю Клименку доручено зробити те ж саме по Україні.

Читайте також:
Зеленський зібрав ставку і дав 10 днів, щоб перевірити всі укриття в Києві та Україні

Кличко розповів, скільки сотень мільйонів Київ виділив на укриття, і які “слуги” за це відповідальні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна