“Ваш боршч цяпер вельмі нагадвае рускіе шчы і тюремну баланду”: українські прикордонники потролили білорусів. ВІДЕО

Українські прикордонники на кордоні з Білоруссю виголосили білоруською мовою заяву про ментальну відмінність двох народів, апелюючи до прикладу з борщем, який раніше використали білоруські прикордонники.

Про це у п’ятницю, 2 червня, повідомила Державна прикордонна служба України.

“Ваш борщ вельми відрізняється від нашого. Бо тепер білоруський борщ радше нагадує російські щі, навіть якщо додати в нього більше бульби (картоплі – ред.). Це зовсім не те, що було до того моменту, коли ви використали ніж, який ви віткнули у спину українцям. Шкода мати сусідів, які, кажучи про певну ідентичність і свояцтво, прагнуть бути рабами й не мають з нами нічого спільного. Запишіть у свою пам’ять і кулінарну книгу, що українці – свободолюбива нація. Ми завжди змагаємося за свою незалежність. Ви на це не здатні й багато років перебуваєте в полоні одного тирана і одного бункерного діда. Тому ваше теперішнє бульбове вариво за консистенцією подібне до тюремної баланди, зовсім не схоже на наш український борщ”, – йдеться в зверненні.

Українські прикордонники заявили, що вони – не раби, щоб їсти білоруський борщ.

Вони порадили білорусам змінити “інгредієнти” і стати вільним народом, а не насильно ув’язненими.

“А до того їжте самі й не поперхніться. До себе вас не запрошуємо. І наполегливо радимо вам залишатися на своїй території, бо ви пошкодуєте”, – заявили українці.

Прикордонники також закликали білоруських прикордонників вчити власну білоруську мову й відкинути мову окупанта, тобто російську.

Насамкінець вони ввімкнули колегам через кордон “музичний подарунок” – українську пісню “Враже”.

Читайте також:
“Загроза з Білорусі?” Українські прикордонники висміяли білоруських колег. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна