У столиці розслідують розтрату бюджетних коштів на ремонті укриттів

Київська міська прокуратура спільно з поліцією розслідують факти розкрадання бюджетних грошей, які виділили на ремонт укриттів у столиці.

Про це 2 червня інформує Київська міська прокуратура в Telegram.

Як зазначається, у 2022−2023 роках на облаштування укриттів виділили 1,2 млрд грн.

“У межах слідства зібрано докази, які підтверджують злочинні дії та змову замовників робіт з переможцями тендерів, направлені на розтрату та заволодіння бюджетними коштами під час реконструкції об’єктів укриття”, – заявили правоохоронці.

Так, під час огляду лише одного з об’єктів цивільного захисту у Святошинському районі правоохоронці та експерти зафіксували факти невиконання робіт в повному обсязі, незадовільне їх виконання, використання неякісних легкозаймистих, пожежонебезпечних матеріалів із завищенням їх вартості на понад 1 мільйон гривень.

Разом з тим, розкрадання бюджетних грошей під час ремонту укриттів розслідують відповідні органи в Деснянському, Подільському, Голосіївському та Солом’янському районах. Станом на 19:00 п’ятниці, 2 червня, у столиці оглянули 15 укриттів.

Під час перевірок стану утримання захисних споруд, які проводилися із залученням працівників ДСНС України, встановлено, що значна кількість сховищ у різних районах міста Києва не готові повноцінно виконувати свої функції.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня Росія запустила по Києву 10 ракет: 7 балістичних “Іскандер-М” та 3 крилаті “Іскандер-К”. Українська ППО знищила всі 10, проте внаслідок падіння уламків у столиці загинули 3 людей, серед яких дитина.

Як з’ясувалося, усі загиблі після оголошення повітряної тривоги прямували в укриття в будівлі поліклініки, проте не змогли одразу туди зайти через зачинені двері й загинули під час падіння уламків.

У рамках розслідування трагедії правоохоронці затримали чотирьох людей: першого заступника голови Деснянської райдержадміністрації, директора поліклініки, його заступника та охоронеця. Усім оголосили про підозру.

Першій заступниці Деснянської РДА, директору медзакладу та його заступнику інкриміновано службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, охоронцю – залишення в небезпеці, яке призвело до смерті. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Читайте також:
Зеленський зібрав ставку і дав 10 днів, щоб перевірити всі укриття в Києві та Україні
Три уроки ночі 1 червня: як мають бути переглянуті оповіщення про ракетні тривоги, щоб зменшити число жертв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна