Берлін придбає Києву 66 колісних БТР

Влада Німеччини уклала договір із компанією Flensburger Fahrzeugbau GmbH (FFG) на постачання 66 колісних бронетранспортерів Україні.

Про це в п’ятницю, 2 червня, повідомили в Мінобороні ФРН, пише DPA.

Як зазначається, Берлін планував закупити для ЗСУ бронетранспортери Fuchs оборонного концерну Rheinmetall. Однак обрав FFG, оскільки ціна їхніх БТР була вшестеро-всемеро меншою.

Коли техніку відправлять Україну невідомо. Скільки Німеччина заплатить FFG за двома контрактами також не повідомляється.

Напередодні стало відомо, що ФРН може додати до коаліції винищувач Eurofighter.

23 травня Берлін заявив про передачу нового пакету військової допомоги Києву. Відправили одну радіолокаційну станцію повітряного спостереження TRML-4D, дві мостоукладальні машини Biber, три мобільні системи розмінування, а також 46 розвідувальних безпілотників Vector, вісім засобів протидронної боротьби та одна система радіоелектронної розвідки.

У переліку також згадується надання автомобільної техніки: шести прикордонних автомобілів, двох ваговозів 8х6, п’яти сідельних тягачів із напівпричепами, 34 пікапів і восьми ваговозів Zetros.

Читайте також:
США думають над передачею Україні далекобійних ракет ATACMS, – Байден

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна