США закуплять для ЗСУ системи ППО Gepard на понад $118 млн

Пентагон уклав контракт на 118,3 мільйонів доларів із американською оборонною компанією Global Military Products для закупівлі та постачання Україні зенітних самохідних установок Gepard.

Про це інформують на сайті Міноборони США в середу, 31 травня.

“Компанія Global Military Products Inc зі штату Флорида отримала контракт із твердо фіксованою ціною на суму 118 375 740 доларів США на закупівлю та поставку 35-міліметрових систем протиповітряної оборони Gepard”, – сказано у повідомленні.

Водночас у Пентагоні не уточнили, скільки установок придбають на цю суму.

Контракт виконуватиметься в Йорданії, а кошти на нього було виділено із “коштів на закордонні військові продажі (Ініціатива сприяння безпеці України) за 2010 фінансовий рік”.

Очікується, що Gepard мають прийти до України до 30 травня 2024 року.

Як писала “Новинарня“, 31 травня Вашингтон оголосив черговий пакет військової допомоги для України вартістю близько 300 млн доларів. У нього увійдуть Avenger, Zuni, AIM-7 і багато боєприпасів.

Читайте також:
США думають над передачею Україні далекобійних ракет ATACMS, – Байден

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна