Повітряні сили пояснили, чому росіяни б’ють “Іскандерами” по Києву

Атакуючи Київ ракетами “Іскандер”, російські окупанти хочуть завдати удару несподівано, щоб було обмаль часу для того, щоб сховатися в укриттях та не змогла зреагувати ППО.

Про це заявив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат під час телемарафону в четвер, 1 червня.

“А яким ще озброєнням вони можуть настільки швидко та ефективно завдати удару? Були в них спроби завдавати ударів ракетами С-400 саме по Київській області. Противник використовує саме ці оперативно-тактичні комплекси для того, щоб було мінімум часу зреагувати на ці речі”, – пояснив Ігнат, його цитує “РБК-Україна”.

Ігнат навів приклад: якщо летять крилаті ракети з Каспію чи з Чорного моря, то, відповідно, є близько години, щоб зреагувати й піти в укриття, а у випадку з “Іскандерами” йдеться про лічені хвилини.

“Противник хоче застати зненацька, щоб наша ППО не змогла зреагувати. Але, як бачимо, спрацювала і цього разу”, – вважає він.

Читайте також:
РФ вночі вдарила по Києву з Брянської області – ППО знищила 10 “Іскандерів” з 10

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна