На Донеччині з 7 населених пунктів примусово евакуюють 239 дітей

У Донецькій області в семи населених пунктах, де ситуація залишається критичною, оголосили примусове вивезення 239 дітей.

Про це 1 червня заявила пресслужба Мінреінтеграції.

“Сьогодні під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулося засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Члени Коордштабу одностайно підтримали рішення Донецької ОВА”, – зауважили у відомстві.

Повідомляється, що евакуйованих дітей у супроводі одного з батьків або ж законного представника забезпечать безкоштовним прихистком, соціальними гарантіями, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою.

Примусова евакуація дітей буде проведена в місті Залізне, селищах Нью-Йорк і Північне, селах Костянтинівка, Іванопілля, Миколаївка, Подільське.

З питань евакуації з Донецької області можна звернутись до представників місцевої влади або ж за номером: (098) 890-33-18.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або ж написати у месенджери на номер: (096) 078-84-33.

Читайте також:
Війна у цифрах: РФ депортувала понад 19 тисяч українських дітей, а ще 484 – вбила

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна