Україна отримає від Швеції одні з найсучасніших БМП CV-90

Збройні сили отримають від Швеції бойові машини піхоти CV-90, які стоять на озброєнні деяких держав-членів НАТО.

Про це в середу, 31 травня, повідомляє Міноборони.

“Одні з найсучасніших БМП стануть на захист України. Сили оборони України отримають БМП CV-90. Це буде чергова потужна допомога від шведських партнерів”, – заявили у відомстві.

Як зазначається, наші воїни вже завершують підготовку з їх опанування.

“Ми продовжимо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. У нас вже є глибше розуміння ваших операційних потреб. Ми обговорили деякі поставки Швеції для України, які містять CV-90. Ми працюємо над постачанням систем Archer, танків. Факт надходження цього озброєння означає, що ви можете використовувати це комбіноване озброєння”, – сказав міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

CV 90 – це шведська сімейство бойових броньованих машин піхоти (БМП). Воєнні технології CV 90 розроблені шведською компанією BAE Systems Hägglunds і відомі своєю високою мобільністю, озброєнням і захистом.

Читайте також:
Будуть боєприпаси для Patriot: США оголосять новий пакет допомоги для України на $300 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.