Наймасштабніше знеструмлення з лютого: у Міненерго пояснили, чому 2 млн українців були без світла 30 травня

Енергетики вже повернули світло майже 2 мільйонам споживачів у 12 областях України, які залишилися без світла 30 травня через надзвичайну ситуацію у оператора системи передачі.

Про це в середу, 31 травня, повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Зазначається, що почала роботу комісія, створена Держенергонаглядом за дорученням міністра енергетики Галущенка, щодо вивчення причин, які призвели до розсинхронізації енергосистеми та аварійних відключень електроенергії.

Напередодні, 30 травня, через розсинхронізацію енергетичної системи України близько 13:00 без світла одночасно залишилися майже 2 мільйони споживачів у 12 областях, інформували в Міненерго, — у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій областях, у Києві та на Київщині, а також у Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Харківській, Хмельницькій та Черкаській областях.

“Це найбільша кількість одночасно знеструмлених споживачів починаючи з лютого, коли завдяки зусиллям енергетиків, зокрема атомників, вдалося додати генерації в систему та скасувати графіки відключень електроенергії. Нагадаємо, що графіки довелося ввести через масштабні ворожі обстріли та пошкодження енергетичної інфраструктури”, — зазначили у Міненерго.

При цьому у вівторок, 30 травня, ворожих масованих обстрілів та влучань в енергетичну інфраструктуру не було. Генерація повністю покриває потреби споживачів, відключення абонентів не планувалися.

“Окремо варто зазначити, що через цю аварійну ситуацію відбулися тимчасові відключення електроенергії і в сусідній Молдові”, — додали у міністерстві.

Нагадаємо, 18 травня під час нічного обстрілу росіяни пошкодили низку об’єктів енергетичної інфраструктури. Десятки населених пунктів були знеструмлені. Однак це не призвело до обмежень споживання.

Читайте також:
Уряд підвищує тариф на електроенергію з 1 червня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна