Кримчанці, яка допомогла РФ вивезти тисячі дітей до Криму, оголосили про підозру. Їй “світить” 5 років тюрми

Прокуратура АР Крим оголосила про підозру в колабораційній діяльності жительці півострова, яка уклала з окупантами договір щодо перевезення до Криму 1000 українських дітей.

Про це 31 травня повідомляє прокуратура АР Крим та міста Севастополя.

Під час повномасштабного вторгнення, у 2022 році, зловмисниця, як керівниця суб’єкту господарювання, створеного за російським законодавством, уклала контракт з окупаційною адміністрацією кримського університету щодо перевезення тисячі українських дітей з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до Криму.

За свої “послуги” вона отримала понад 15 млн рублів (майже 7 млн грн).

Провадження відкрито за частиною 4 статті 111-1 Кримінального кодексу України “Передача матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території”.

Жінці загрожує до п’яти років тюрми.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим.

Читайте також:
СБУ назвала ім’я окупанта, який наказував катувати та викрадати цивільних на Ізюмщині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна