ГУР підтвердило, що Трубіцин зміг виїхати з України завдяки листу від Буданова. Але на прохання “іншої структури”

Обвинувачений у корупції депутат Київради Владислав Трубіцин зміг виїхати за кордон за дозволом голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнеки на підставі листа від начальника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова.

Про це повідомив проєкт Радіо Свобода “Схеми” з посиланням на представника ГУР Андрія Юсова.

За даними журналістів, 13 травня депутат на власному авто Mercedes S 600 виїхав з України через пункт пропуску “Рава Руська”. Відтоді він не повернувся, хоча 17 травня мав бути в суді.

У ГУР підтвердили, що відомство надавало обвинуваченому в хабарництві депутату Київської міської ради Трубіцину лист про сприяння щодо виїзду з країни.

При цьому стверджують, що зробили це на прохання іншої структури, відмовившись її назвати.

“Такий лист був виданий на прохання іншої структури складової сектору сил безпеки і оборони України в рамках міжвідомчої взаємодії з цією структурою і на їхнє офіційне звернення. Наразі я не можу назвати цю структуру, можливо, ця інформація може бути оприлюднена пізніше”, – зазначив представник ГУР Андрій Юсов у коментарі “Схемам”.

Передісторія:
Нагадаємо, що зараз Владислав Трубіцин оголошений у розшук через неявку на судові засідання у справі щодо хабарництва. Депутат, який у Київраді обіймає посаду голови постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, підозрюється в тому, що “у змові з п’ятьма пособниками вимагали та отримали неправомірну вигоду” за перемогу у тендерах на встановлення “купав” у столиці.

Судячи зі сторінки Трубіцина в Facebook, принаймні 12 травня він запевняв, що був у Києві на роботі. 17 травня депутат не зʼявився на судове засідання, а його телефон був поза зоною досяжності. Наступного дня він пропустив сесію Київради.

25 травня, більш ніж через рік після оголошення підозри, фракція “Слуга народу” вирішила виключити Трубіцина зі свого складу. Після підозри Трубіцин лише призупинив членство у партії, але при цьому залишався головою постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою.

Днями у САП у відповідь журналістам підтвердили, що Трубіцин 13 травня виїхав, хоча прокуратура йому не давала на це дозволу.

Читайте також:
“Слуга” Трубіцин виїхав за кордон завдяки листу від Буданова, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна