В Україні розробили стандарти розслідування воєнних злочинів РФ

Офіс Генпрокурора спільно з національними експертами із міжнародного гуманітарного права розробив методологічні посібники щодо стандартів розслідування воєнних злочинів для слідчих та прокурорів.

Про це інформує Офіс генпрокурора 30 травня.

Як зазначається, у першому – “Стандарти розслідування воєнних злочинів. Загальна частина” – розглядаються усі основні воєнні злочини, що фіксуються в Україні, та пропонуються алгоритми щодо проведення процесуальних дій.

Разом з тим, окремо розроблено набір стандартів, що стосуються конкретного виду злочинів — “Незаконне позбавлення волі та катування”. Тут детально розглядаються особливості таких злочинів і пропонуються правила роботи для слідчих та прокурорів.

До розробки методологічних посібників долучилися співробітники Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора. Об’єднала експертів та організувала роботу Just Group – організація, яка досліджує кримінальну юстицію та розробляє рішення для трансформації системи.

“Це один з перших продуктів такого масштабу та якості у сфері розслідування міжнародних злочинів, розроблений разом з практиками для практиків. Кожний етап розробки супроводжувався апробацією серед колег, які щоденно працюють з кримінальними провадженнями цієї категорії. Переконаний, ці документи стануть незамінним інструментом для поширення найкращих підходів в усій системі органів правопорядку та прокуратур”, – зауважив генпрокурор Андрій Костін.

Як писала “Новинарня“, напередодні Парламентська асамблея НАТО визнала злочини країни-агресорки Росії проти України геноцидом, а режим в РФ — рашизмом.

Читайте також:
На Київщині окупанти вбили 38 дітей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна