Одеситку, яка збирала гроші для бойовиків “ДНР”, засудили на 11 років

Служба безпеки України зібрала докази на ворожу пособницю, яка організовувала збори коштів для родичів-окупантів. Одеситка отримала 11 років тюрми.

Про це 29 травня повідомила пресслужба відомства.

Жінку затримали ще в грудні минулого року під час контрдиверсійних заходів на Одещині. За даними слідства, зловмисницею є місцева жителька.

Двоє родичів жінки у 2016 році вступили до лав терористичного угруповання “ДНР” Спарта” та воювали проти сил АТО/ООС на сході України. На початку повномасштабного вторгнення обидва бойовики увійшли до складу регулярних підрозділів Південного військового округу ЗС РФ і брали участь у захопленні Маріуполя і частини Херсонщини.

Одеситка добровільно організувала для них збір коштів. У групах у месенджерах та заборонених соцмережах “Вконтакте” і “Одноклассники” поширювала заклики про грошову допомогу загарбникам. Вона також прикріпляла фото із реквізитами російської банківської картки, яка належала співмешканцю родича.

Суд визнав зловмисницю винною за ч.1 ст.111-2 ККУ (пособництво державі-агресору) і призначив їй 11 років та 4 місяці ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також:
На Черкащині настоятельку жіночого монастиря впіймали на земельних оборудках – прийшла СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна