Нова атака на територію Росії: бої в Брянській області, знищено авто з військовими РФ

Російські медіа вдень у суботу, 27 травня, повідомляють про нові бої з українськими диверсантами, які зайшли на територію РФ, цього разу – в Брянську область.

Про це після 14-ї години пише зокрема телеграм-канал “База”.

“Диверсанти намагаються прорватися до Брянської області. За даними джерел, неподалік від населених пунктів Сушани та Бровничі триває бій.
Місцевих жителів попросили сховатися у підвалах. Усі служби піднято по тривозі. У МВС оголошено сигнал “Едельвейс”, – ідеться в повідомленні.

Крім того, в тому ж районі дрон-камікадзе атакував російський автомобіль “Нива” із військовими на дорозі Бровничі–Сушани. За попередніми даними, вбито двох військовослужбовців країни-агресора.

Нагадаємо, російські добровольці ЗСУ вже заходили в села Сушани і Любечани Брянської області на початку березня 2023 року. Ці населені пункти межують із Чернігівщиною, яка зазнає постійних обстрілів з території РФ.

Читайте також:
Легіон “Свобода Росії” показав відеозвіт рейду в Бєлгородську область

Що відомо про рейди у Бєлгородську область в травні-2023

У понеділок, 22 травня, російські добровольці “Легіону “Свобода Росії” і “Російського добровольчого корпусу” (з системи ЗСУ) почали свою військову операцію в прикордонних районах Бєлгородської області.

Легіон “Свобода Росії” опублікував у в Telegram відеозвернення, в якому заявив, що його військові “повертаються додому для боротьби за свободу від влади”, проти антинародного режиму Путіна. Автори звернення також закликали жителів прикордонних регіонів РФ не чинити опір та не боятися їх.

Бійці “Російського добровольчого корпусу” приблизно в цей же час опублікували відео біля вказівних знаків н.п. Бєзлюдівка, Чуровичі та Любимівка — прикордонних населених пунктів Бєлгородської, Брянської та Курської областей РФ.

Близько 14:00 22 травня “Легіон “Свобода Росії” та “РДК” заявили, що “звільнили” село Козинка Бєлгородської області і зайшли в населений пункт.

При цьому добровольці захопили прикордонний пункт “Грайворон”, село Гора-Подол і просунулися до самого міста Грайворон.

При цьому добровольці захопили прикордонний пункт “Грайворон”, село Гора-Подол і просунулися до самого міста Грайворон.

Район рейду проукраїнських сил на Білгородщину 22 травня 2023

Згодом губернатор Бєлгородської області Гладков підтвердив, що на територію Гайворонського округу зайшла “диверсійно-розвідувальна група ЗСУ” і що ЗС РФ разом із прикордонною службою, Росгвардією та ФСБ вживають необхідних заходів для протидії.

У зв’язку з цими подіями в Бєлгородській області, а 23 травня – в Брянській області – ввели план “Едельвейс” – оголосили загальний збір працівників у всіх відділах поліції регіону та почали евакуацію цивільних.

Речник президента Путіна Дмитро Пєсков заявив, що нібито “метою операції є відведення уваги від того, що Україна нібито втратила місто Бахмут Донецької області”.

Відомо, що росіяни кинули на протидію групам “СР” і “РДК” сили близько двох бригад.

23 травня міноборони Росії заявило, що атака “націоналістів” відбита, і українська сторона нібито втратила понад 70 осіб, чотири бойові броньовані машини і п’ять пікапів.
Російські джерела поширили кадри обстрілу російськими військами транспортних засобів “РДК” і “ЛСР” біля прикордонного пункту пропуску “Козинка” вночі і стверджували, що вранці російські війська відвоювали “Козинку” та пункт пропуску.

24 травня самі “РДК” і “ЛСР”, уже на території України, заявили про закінчення виконання чергового бойового завдання на території Росії. Вихід з РФ вони пояснили неможливістю утримувати таку велику територію (до 42 км).
За їхніми словами, після проведення операції в Бєлгородській області у “РДК” – двоє поранених, загиблих немає. У “Легіоні…” – двоє загиблих та 10 поранених.

Один із лідерів “РДК” зазначив, що операція проведена успішно, оскільки вони “безперешкодно зайшли на територію Росії”, а мешканці Бєлгородської області підтримують повстанців.

Це був уже третій великий рейд російських підрозділів із ЗСУ на територію Росії у 2023 році.

Українська сторона офіційно відмежовується від причетності до цих рейдів і називає їх справою громадян РФ, які опозиційно налаштовані до кремлівського режиму. Та попереджають, що інцидент у Білгородській області – не останній.

25 травня добровольці “РДК” знову перетнули кордон країни-агресорки Росії з рейдом у Бєлгородську область та знялися в селі Глотово.

Читайте також:
Серед бійців “РДК”, які зайшли на Бєлгородщину, впізнали популярного актора з серіалу “Глухарь-3”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна