Президент провів Ставку: говорили про озброєння для бригад наступу та захист неба

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки в п’ятницю, 26 травня. На ньому обговорили оснащення бригад наступу, ситуацію на фронті та наслідки удару Росії по Дніпру.

Про це глава держави повідомив у Telegram.

“Провів чергове засідання Ставки. Про оперативну ситуацію на фронті та за окремими напрямками доповіли командувачі ОСУВів”, – написав він.

Члени Ставки детально розглянули темпи оснащення технікою та всім необхідним бригад наступу.

“Проаналізували перспективи нарощування вітчизняного виробництва дефіцитних боєприпасів. Обговорили останні повітряні удари ворога по наших містах та як нам зробити захист від них більш ефективним. Продовжуємо рухатись до дуже важливих кроків”, – повідомив український лідер.

Президент зазначив, що отримує доповіді щодо ракетного удару росіян по Дніпру та ліквідації його наслідків.

“Це суто звірство: російська ракета, балістика – проти лікарні та ветеринарної клініки. Абсолютно хворі істоти”, – заявив Зеленський.

Глава держави зауважив, що цього тижня є значний прогрес щодо сучасної авіації для України. Вона має стати “ключовим компонентом нашого захисту в повітрі”, наголосив.

Читайте також:
Зеленський узаконив спрощення проходження ВЛК: що зміниться

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна