У Британії перші 20 українських пілотів почнуть навчання на F-16 , – ЗМІ

Велика Британія стане першою країною, яка розпочне навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Лондон планує підготувати 20 українських льотчиків.

Про це 24 травня пише Foreign Policy з посиланням на неназваного представника британського уряду.

“Це будуть базові наземні тренування українських пілотів, після яких вони будуть готові до більш спеціалізованої підготовки з управління винищувачами F-16 (або іншими військовими літаками)”, – сказав він.

Повідомляється, що тренування з курсу НАТО “Вступ до основ управління винищувачами” включатиме тренажери та реальні літаки.

Так, Київ готовий відправити на навчання 20 військових, які добре володіють англійською мовою, щоб пришвидшити процес підготовки.

Як писала “Новинарня” раніше, Норвегія “за” підготовку та навчання українських пілотів і персоналу на західних винищувачах F-16.

Разом з тим, Нідерланди з країнами-партнерами розробляють план щодо якнайшвидшого початку навчання українських льотчиків на F-16.  Амстердам у цьому питанні співпрацює з Данією, Бельгією та Великою Британією. Очікується участь більшої кількості країн.

Нідерланди можуть стати першої країною, яка передасть ЗСУ F-16. Нині Амстердам використовує 24 такі винищувачі, які готові до оперативного розгортання та будуть використовуватися до середини 2024 року. Проте після цього вони можуть бути доступні для продажу.

Читайте також:
Надання Україні F-16 не зробить НАТО стороною війни з РФ, – Столтенберг

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна