Журналісти закликають МО і ЗСУ відновити на посаді пресофіцера тактичної групи “Грім” Дмитра Плетенчука

Понад 150 медійників закликають Міноборони і ЗСУ відновити капітана 3-го рангу Дмитра Плетенчука на посаді начальника пресслужби тактичної групи “Грім” (Херсон).

Про це повідомили в Національній спілці журналістів у середу, 24 травня.

Серед підписантів звернення про відновлення Плетенчука на посаді як ефективного пресофіцера – військккори Наталія Нагорна, Олег Батурін, Андрій Коваленко, Костянтин Ліберов та інші.

Національна спілка журналістів України теж висловила солідарність із одним із найкращих пресофіцерів Дмитром Плетенчуком і заявила, що підтримує колег, які, з ризиком для життя працюючи на передовій, відзначають допомогу досвідченого пресофіцера в створенні професійних, об’єктивних матеріалів.

“Ми поважаємо право ЗСУ ухвалювати кадрові рішення. Водночас, сьогодні в медіа бракує матеріалів про події на Херсонщині.  Вважаємо, що оперативне повернення Дмитра Плетенчука на посаду сприятиме якісному висвітленню подій у Херсоні в світових медіа і сприятиме міжнародній підтримці України”, – зазначає голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Плетенчук був звільнений після того, як 22 травня нібито завчасно підтвердив, що українські Сили оборони збили над Чорним морем російський Су-3. Невдовзі він видалив цей допис.

Читайте також:
Під Херсоном загинув фіксер Богдан Бітік, який супроводжував італійського журналіста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна