ПЦУ створила власну організацію для Троїцького Іонинського монастиря, що в київському ботсаду

Рішенням Синоду ПЦУ у складі Православної церкви України створено Свято-Троїцький Іонинський чоловічий монастир Київської митрополії ПЦУ.

Як передає “Новинарня“, таке рішення ухвалив Священний синод помісної церкви у вівторок, 24 травня.

“У складі Православної Церкви України було утворено релігійну організацію «Свято-Троїцький Іонинський чоловічий монастир Київської Митрополії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», священноархімандритом якої був затверджений Митрополит Київський і всієї України Епіфаній”, – ідеться в офіційному повідомленні про засідання Синоду на сайті ПЦУ.

Як відомо, наразі Троїцький Іонинський монастир, розташований у Ботанічному саду НАНУ ім. Гришка в Києві, входить до так званої “УПЦ Московського патріархату”. Його очолює одіозний архієпископ Обухівський МП, українофоб Іона (Максим Черепанов).

Раніше ПЦУ за тим самим принципом створила власні паралельні релігійні структури для двох великих монастирів, які на той час контролювала “УПЦ МП” – Києво-Печерської та Почаївської лаври.

Читайте також:
Обрано в.о. намісника Лаври в структурі ПЦУ: архімандрит Авраамій закликав переходити до помісної церкви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна