“Сьогодні мир стане ближчим”: Зеленський прибув у Японію на саміт G7

Президент України Володимир Зеленський прибув до Японії й анонсував важливі зустрічі з партнерами під час саміту G7.

“Японія. G7. Важливі зустрічі з партнерами та друзями України. Безпека й посилення співпраці для нашої перемоги. Сьогодні мир стане ближчим“, – написав президент.

Як тепер уже відомо, Володимир Зеленський особисто буде присутній на зустрічі з лідерами країн “Групи семи” в Хіросімі у неділю, 21 травня, що відбудеться в межах саміту G7.

Зокрема, як повідомляє видання Politico з посиланням на трьох американських і українських високопосадовців, після зустрічі із Зеленським президент США Джо Байден планує оголосити про новий пакет військової допомоги для України на суму 375 мільйонів доларів. Новий пакет включатиме артилерійські снаряди, бронетехніку та протитанкову зброю.

В уряді Японії повідомили, що український президент також планує провести двосторонні переговори з прем’єр-міністром Фуміо Кішідою.

Це перша поїздка Зеленського в Японію, яка приймає саміт G7, та загалом в Азію після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Як писала “Новинарня“, напередодні Зеленський відвідав з візитом Саудівську Аравію, де виступив на саміті Ліги арабських держав та провів важливі двосторонні переговори.

Читайте також:
Зеленський обговорив з прем’єром Саудівської Аравії “формулу миру” та звільнення українських полонених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна