РФ перекинула до кордону з Україною елітні підрозділи спецпризначення, – ISW

Росія перекинула у прикордонні райони Курської області підрозділи двох бригад “спецназу” Головного розвідувального управління ЗС РФ – ймовірно, щоб таким чином утримати частину українських військ у прикордонних регіонах.

Про це йдеться у черговому звіті Інституту вивчення війни.

19 травня Український центр національного спротиву повідомив, що в селищі Тьоткіно Курської області РФ розгорнуті підрозділи 3-ї та 22-ї гвардійських бригад спецпризначення – “для запобігання диверсійної діяльності українських партизанів та підняття бойового духу російських військ”.

За оцінками ISW, такі російські розгортання в прикордонних районах, швидше за все, є спробою закріпити частину українських військ у прикордонних регіонах та розосередити їх на критично важливих ділянках фронту.

В ISW зауважили, що раніше підрозділи 3-ї бригади спеціального призначення ЗС РФ перебували в районі Кремінної Луганської області, а підрозділи 22-ї бригади – в районі Оріхова на заході Запорізької області.

“Незрозуміло, чому російське керівництво ухвалило рішення вивести такі підрозділи з активних ділянок фронту в російські тилові райони. Ймовірно, ці підрозділи зазнали втрат у нещодавніх бойових діях і були виведені та передислоковані для відпочинку та переозброєння. Розгортання цих підрозділів у прикордонних районах навряд чи матиме бажаний інформаційний або оперативний ефект”, – зазначили в ISW.

Читайте також:
ЗСУ перехопили тактичну ініціативу в районі Бахмута, – ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна