Ворог хоче взяти Мар’їнку та Авдіївку. У Мар’їнці бої точилися фактично в центрі міста, – Маляр

На Авдіївському, Мар’їнському та Бахмутському напрямках ідуть найзапекліші бої на фронті. Російські окупанти прагнуть захопити Мар’їнку та Авдіївку, але ЗСУ “стійко утримують оборону і контролюють Авдіївку”.

Про це в п’ятницю, 19 травня, розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Як зазначила заступниця, у Мар’їнці ворог просунувся у місто, бої йшли фактично в центрі, але Сили оборони дуже ускладнили противнику завдання.

“Стикнувшись з потужним опором у місті, ворог спрямував свої зусилля на фланги довкола міста – на півночі і півдні. Ворог несе значні втрати на цих напрямках – як в живій силі, так і в техніці, але не зупиняється”, – заявила вона.

Раніше Маляр повідомляла, що в Бахмуті наші воїни утримують район “Літак”, а на флангах міста просування українських військ дещо сповільнилося.

Крім цього, на цьому напрямку противник збільшив присутність військ на декілька тисяч осіб та намагається використовувати перевагу у важкій артилерії та кількості снарядів. Росіяни намагаються повернути втрачені кілометри, але бійці ЗСУ відбивають атаки.

На Запоріжжі окупанти мінують дамби та затоплюють поля – ворог готується до українського контрнаступу. Зокрема, загарбники вже близько місяця із ЗАЕС вивозять документи, а з домівок людей − їхні особисті речі.

Читайте також:
Окупанти з’єднали острів Джарилгач з окупованою Херсонщиною, облаштували полігон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна