Посол Франції відвідав прифронтові Краматорськ і Слов’янськ

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен повідомив, що відвідав міста Краматорськ і Слов’янськ у Донецькій області.

Про візит у Краматорськ він написав у Twitter вранці 19 травня, опублікувавши фото і відео з міста, розташованого неподалік від лінії фронту.

Французький дипломат розповів, що місто щодня потрапляє під російські обстріли.

“Глава області Кириленко та мер Гончаренко стійко організовують оборону та зберігають інфраструктуру”, – зазначив посол.

Про візит Етьєна де Понсена також повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко. Крім Краматорська, дипломат також відвідав місто Слов’янськ.

“Розповів про ситуацію, яка склалася в області, та звернув окрему увагу на масштаби руйнування у наших найбільших вільних містах – Слов’янську та Краматорську. Всі ці руйнування пан посол побачив на власні очі”, – написав у телеграмі Кириленко, додавши фото.

“Пан посол уже майже чотири роки перебуває в Україні і чудово знає про проєкти, реалізовані Францією на Донеччині. Зокрема, під час повномасштабного вторгнення Росії на нашу територію, французькі організації ACTED та U-Saved надавали неоціненну допомогу цивільним у прифронтових регіонах: воду, продовольство, генератори, буржуйки. Також вони сприяли відбудові знищеного житла”, – розповів голова військової адміністрації.

Напередодні Етьєн де Понсен повідомляв, що відвідував деокупований Ізюм у Харківській області.

Раніше у травні посол Франції відвідував місто Умань, яке постраждало від російського ракетного удару, та Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Читайте також:
“Дивовижні паралелі з сучасністю”: посол Франції відвідав Батурин, де росіяни понад 300 років тому вирізали українців за наказом Петра І

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна