Налякані контрнаступом: на Запоріжжі окупанти затоплюють поля та мінують дамби

На тимчасово захопленій території Запорізької області російські загарбники мінують дамби та затоплюють поля. Це свідчить про те, що ворог готується до контрнаступу українських воїнів.

Про це 19 травня заявив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко.

“Вояки РФ підтоплюють поля у Василівському районі, підвищуючи рівень води в каналах, мінують дамби, засіяні поля та всю лінію фронту, готуючись до наступу ЗСУ та свого “повернення додому”, – сказав голова ОВА.

Малашко також звернув увагу на те, що в  Запорізькій області збільшилась кількість обстрілів. У середньому за добу ворог здійснює від 80 до 100 обстрілів з артилерії або РСЗВ. Найбільше потерпають Оріхів, Мала Токмачка, Гуляйполе тощо.

Голова ОВА нагадав, що вже близько місяця росіяни із ЗАЕС вивозять документи, а з домівок людей − їхні особисті речі.

Як писала “Новинарня“, напередодні окупанти провели тренування з “евакуації” на ЗАЕС на випадок контрнаступу ЗСУ. Росіяни вчилися швидко збирати та завантажувати награбоване майно.

Армія РФ перетворила територію станції в опорну точку. Останнім часом там побільшало російських військових. На території зберігається багато зброї, обладнання та автомобілів, які відібрали у цивільних.

Читайте також:
Окупанти посилюють оборонні позиції в районі ЗАЕС, бо бояться контрнаступу ЗСУ, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна