Українка, яка допомагає жінкам у війні, отримала у Нью-Йорку відзнаку “Голоси хоробрості”

Правозахисниця Галина Скіпальська відзначена премією Жіночої комісії у справах біженців “Voices of Courage Awards”. Її вручають світовим лідерам, які відстоюють справедливість, гендерну рівність, життя та права жінок і дітей-біженців.

Цьогоріч у травні в Нью-Йорку Women’s Refugee Commission (“Жіноча комісія у справах біженців”), обираючи лауреатів для щорічної відзнаки Voices of Courage (“Голоси хоробрості”) зупинили свій вибір на представниці України. Галина Скіпальська — правозахисниця, експертка з гендерних питань, директорка представництва HealthRight International (“Право на здоров’я”) – міжнародної організації, яка працює у сфері охорони здоров’я та захисту прав людини, а також виконавча директорка МБФ “Українська фундація громадського здоров’я”.

“Із початком повномасштабної війни в Україні Галина Скіпальська адаптувала моделі послуг до потреб внутрішньо переміщених жінок та дітей, постраждалих від гендерно зумовленого та сексуального насильства, пов’язаного з війною, військових, постраждалих від катувань. Лише у 2022 році очолювані Галиною Скіпальською організації, в яких працює понад 600 психологів, соціальних працівників, медсестер надали комплексні соціальні, психологічні та гуманітарні послуги, послуги притулку більш як 400 000 українських жінок та дітей, які постраждали від війни”, – розповіли у фундації.

“Я є громадською активісткою понад 20 років. Усі ці роки я присвячую забезпеченню прав жінок і дітей, їх доступу до життєво важливих соціальних послуг і послуг охорони здоров’я. Я маю амбітну мету – зробити Україну кращою країною, країною з нульовою терпимістю до насильства щодо жінок. Я мрію про Україну, де кожна жінка знає свої права в суспільстві, сім’ї та соціумі. Україна, в якій кожна жінка може себе реалізувати та розкрити. Україна, де жінки здорові та щасливі!”, – каже сама Скіпальська.

З 2008 року Галина Скіпальська веде громадську діяльність задля захисту прав та покращення якості життя дівчат, жінок та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах через насильство, війну, безпритульність, бідність; займається розвитком соціальної сфери, сфери захисту прав дітей та підлітків; розбудовою спеціалізованих послуг у сфері протидії гендерно зумовленому, в тому числі домашньому насильству, адвокацією доступу до соціальних та медичних послуг для сімей та жінок в громадах. Вона очолювала та впроваджувала проєкти, фінансовані BHA, USAID, Європейською комісією, СНІД-фондом Елтона Джона,  ООН Жінки, ЮНІСЕФ та Фондом ООН у галузі народонаселення.

Премія Voices of Courage

“Голоси хоробрості” – щорічна міжнародна подія, заснована Women’s Refugee Commission (“Жіноча комісія у справах біженців”). Її мета полягає у відзначенні досягнень діяльності Комісії, а також вручення Премії Voices of Courage Awards світовим лідерам, які відстоюють справедливість, гендерну рівність, життя та права жінок і дітей-біженців.

Лауреати премії “Голоси хоробрості – 2023”:

  • Галина Скіпальська
  • Mahbouba Seraj  – виконавча директорка Центру розвитку навичок афганських жінок (AWSDC), голова правління Мережі афганських жінок (AWN)
  • організація Welcome.US (США)
  • Linda Thomas-Greenfield, посол США в ООН (за життєві досягнення)

Читайте також:
Тайра і Б’янка Залевська в Білому домі отримали жіночу премію Держдепу США за хоробрість

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна