НБУ проведе позапланові перевірки банків, щоб оцінити їхню стійкість під час війни

Національний банк проводитиме позапланові інспекційні перевірки банків для оцінки їхньої стійкості під час війни.

Про це в середу, 17 травня, повідомляє пресслужба НБУ.

Як зазначається, оцінка здійснюватиметься в три етапи: оцінка якості активів банку (кредитів юридичних та фізичних осіб), екстраполяція результатів на всі кредитні операції банку та оцінка показників діяльності банку за базовим сценарієм з визначенням необхідних рівнів нормативів достатності капіталу.

Так, у 2023 році оцінку проходитимуть 20 банків, загальний розмір чистих активів яких становить понад 90% активів банківської системи. Остаточні результати оцінки будуть оприлюднені до 31 березня 2024 року.

Повідомляється, що перевірка оцінки вартості майна передбачає отримання експертної позиції Фонду державного майна (за потреби), взаємодія з яким здійснюватиметься на підставі укладеного меморандуму.

Для запуску процедури НБУ затвердив “Технічне завдання для здійснення оцінки стійкості банків і банківської системи України у 2023 році”. Документ визначає підходи до перевірки якості активів, оцінки вартості заставного майна, форми звітів і робочих документів для здійснення перевірки й інші вимоги щодо оцінки стійкості банків.

Читайте також:
Готелі, квартири та землі: суд конфіскував усі активи колаборанта Сальдо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна