Роботу ППО в Україні вільно фіксують стаціонарні онлайн-відеокамери, які бачать і росіяни

У різних містах України через рік після “великої війни” продовжують працювати стаціонарні відеокамери, що транслюють зображення онлайн, через що ворог може отримувати точну інформацію про роботу української протиповітряної оборони буквально в “прямому ефірі”.

На це звернули увагу українські телеграм-канали і блогери після потужного ракетного обстрілу Києва в ніч на 16 травня.

“Контроль за роботою стаціонарних відеокамер відсутній. Найбільш неприємно дивує у нещодавніх обстрілах Хмельницького та Києва, що майже миттєво в мережі з’являються відеозаписи навіть не телефонів, а зі стаціонарних камер спостереження, які миттєво дають якісну картинку щодо результатів ураження складу боєприпасів, наприклад, у Хмельницькому. Цікаво, що камери наведені не на якийсь об’єкт – вхід до квартири, наприклад, а загалом на місто, саме щоб фіксувати усе що відбувається”, – зауважив головний редактор видання “Цензор.Нет”, військовий блогер Юрій Бутусов.

“Головна небезпека, що це дуже швидко потрапляє в мережу, така швидкість становить загрозу. Якщо відео публікують за добу, то скорегувати свої дії ворог не зможе, але якщо відео викладають онлайн або за кілька хвилин, то з’являються можливості для корегування. Нема сумнівів, що можливості розташовувати відеокамери з виводом в інтернет вже зараз використовуються російською розвідкою”, – наголосив він.

Прокоментував цю ситуацію і речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

В ефірі радіо NV він зауважив, що робота камер відеоспостереження “дуже важлива та потрібна у різних інституціях”,  також, щоб стежити за правопорядком у країні”, але “міським військовим адміністраціям та Збройним силам потрібно скоординувати свої дії.

При цьому Ігнат наголосив, що вебкамери – не єдине можливе джерело даних для ворога: “Крім камер, є чимало мешканців, чимало громадян, які знімають все це на мобільні телефони, викладають у свої соціальні мережі тощо. Тому уникнути витоку навряд чи вдасться, але обмежити таки ворога в оперативному інформуванні – потрібно”.

Додамо, що після обговорення теми “прямої трансляції” з неконтрольованих відповідними структурами вебкамер деякі з цих камер перестали показувати зображення в YouTube.

Читайте також:
Уночі РФ ударила по Києву максимальною кількістю ракет за найкоротший проміжок часу: ППО збила всі 18, зокрема 6 “кинджалів”

Бутусов спростував фейк росіян про знищення “Кинджалом” “Петріота” в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна