ППО успішно відпрацювала над Миколаївщиною: збито 4 ракети “Калібр”

У ніч проти 16 травня Сили ППО збили чотири російські ракети типу “Калібр” на Миколаївщині.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

“Сьогодні вночі, з 15-го на 16-те травня, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування “Південь” збито чотири російські крилаті ракети морського базування типу “Калібр”, випущених окупантами з акваторії Чорного моря”, – сказано у повідомленні.

Кім також заявив, що ввечері 15 травня окупанти влаштували артилерійські обстріли по акваторії Очаківської громади. Минулося без постраждалих та руйнувань.

У Миколаєві, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Нагадаємо, у ніч на 16 травня Росія атакувала Київ. На столицю летіло 18 ракет, зокрема 6 аеробалістичних “Кинджалів”, 9 крилатих ракет “Калібр”, три ракети наземного базування (С-400, “Іскандер-М”) та безпілотники. Усі ворожі цілі збито силами ППО.

Без атак не обійшлося і на Херсонщині. Армія РФ 80 разів обстріляла область, випустивши 407 снарядів з важкої артилерії, танків, БПЛА та авіації. Унаслідок цього шестеро людей поранені, з них одна дитина.

Читайте також:
Наші відбили 49 атак окупантів, Бахмут і Мар’їнка – в епіцентрі боїв, – Генштаб

 

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна